2024-12-11 1275 瀏覽
尖沙咀性價比高日本菜呢間位於K11 Artmall的雪村,餐廳裝修以和式木系為主,另設有吧枱比食客欣賞師傅的手藝。餐牌提供爐端燒、壽司、刺身、串燒、蕎麥麵等料理,選擇都幾多~節日套餐二人份優惠價:$298/位(原價:$468/位)每人$300都唔洗,就可以食曬刺身、壽司、壽喜燒,都幾抵!🥗前菜:冰菜沙律好少有餐廳嘅沙律係配冰菜,感覺好新鮮!豆腐係絹豆腐,所以勁滑勁香豆味!🐟時令刺身3點:牡丹蝦、三文魚、鰤魚🥚蒸物:蟹肉海鮮茶碗茶碗蒸入口嫩滑,有滿滿的蟹肉,並以三文魚籽作點綴燒物:鐵板牛舌、自家製免治雞肉串🐮鐵板牛舌牛舌係薄切,用鐵板上,上枱熱辣辣;而免治雞肉入面加入左軟骨,增加口感,配埋醬汁、蛋黃、同埋蔥花,最岩配埋個飯一齊食主食:🍲日式安格斯牛肉壽喜燒配飯壽喜燒鍋嘅牛肉入口嫩滑,配上不同款式嘅雜菜,包括:冬菇、本菇、豆腐、洋蔥和芋絲🍣時令壽司+蔥粒吞拿魚腩卷有赤身、吞拿魚腩、魷魚、帶子、牡丹蝦,佢哋啲刺身壽司都幾新鮮!尤其係吞拿魚腩卷油香豐富!蝦肉好大隻,而且味道鮮甜!另外重包埋甜品同無酒精飲品1杯甜品係雪糕脆脆,一開頭以為裝住雪糕的容器係唔好可食用,點知原來係威化脆脆
尖沙咀性價比高日本菜

呢間位於K11 Artmall的雪村,餐廳裝修以和式木系為主,另設有吧枱比食客欣賞師傅的手藝。餐牌提供爐端燒、壽司刺身、串燒、蕎麥麵等料理,選擇都幾多~

節日套餐二人份優惠價:$298/位(原價:$468/位)每人$300都唔洗,就可以食曬刺身壽司、壽喜燒,都幾抵!

🥗前菜:冰菜沙律

🐟時令刺身3點:牡丹蝦、三文魚、鰤魚

🥚蒸物:蟹肉海鮮茶碗
茶碗蒸入口嫩滑,有滿滿的蟹肉,並以三文魚籽作點綴

燒物:鐵板牛舌、自家製免治雞肉串

🐮鐵板牛舌
牛舌係薄切,用鐵板上,上枱熱辣辣;

主食:
🍲日式安格斯牛肉壽喜燒配飯