2023-08-20
之前喺銅鑼灣店試過火山排骨 對佢念念不忘 呢晚嚟咗佢喺尖沙咀嘅分店🫢火山排骨排骨超級有氣勢 加上有啲芫荽做裝飾 好似棵樹一樣🥰 餐廳仲俾咗手套我哋方便食用 豬肉好嫩滑 近骨位置油脂豐富 啱晒鍾意吮骨嘅朋友🙋🏼 店員有問我哋想唔想個汁另上 我自己都覺得另上會比較好✌🏻因為比較好控制辣度泰式甜酸魚呢碟同樣係餐廳推介嘅菜式 本來諗住呢個酸甜魚會好似糖醋魚塊一樣咁上碟😂 點知原來係將原條嘅魚脆炸後 在澆上餐廳特製嘅甜酸汁🐟 真係好香口 令人食完一啖又一啖😺泰式青咖喱燒羊架一碟有三件羊架 本來嘅調味已經同羊架好夾 羊味出眾 而且食落口唔會好韌🐑 個人覺得點埋泰式青咖喱更加好食😋 香煎薄餅嗌得咖喱就會想食呢個薄餅😉 薄餅幾酥脆 點青咖喱食就更加惹味泰式海鮮炒粉絲粉絲好幼身 但係都幾有口感🍝 呢個炒粉絲入面有炒蛋 蝦仁 魷魚 小柱貝 芹菜 紅蘿蔔 娃娃菜😎 真係材料好豐富 而且粉絲大大碟都夠同朋友幾個人一齊share食飲品椰青 呢個椰青真係好大個🥥 入面嘅椰子水好清甜 食完鹹嘢飲返呢個真係好解渴😙 入面仲有大量椰肉 飲完椰子水 仲有好多肉食添 另外嗌咗一杯乳酸梳打 味道酸酸甜甜 非常清爽🤤呢間餐廳嘅
火山排骨
泰式甜酸魚