2023-05-29 17 瀏覽
今日難得放假同朋友去咗尖沙咀諗住食飯,咁啱又想食辣嘢,上網就搵到呢一間新開無耐嘅餐廳!上到去午市時間都幾多人,不過好彩都安排到近窗邊嘅位置,座位坐落非常舒適,唔會有好迫好窄嘅感覺,呢個係非常值得讚賞!每一台客人嘅距離唔會太近,坐到非常舒服 仲要可以望住靚景 加分!侍應哥哥好好咁樣為我哋介紹餐牌,我哋就叫咗一壺滾水同一壺香片!午市嘅時候有午市套餐、我哋都叫咗唔同嘅嘢食,再加小食試吓比較推介嘅食物,有佢哋既口水雞!口水雞既醬汁鮮美,味道又辣又爽,朋友同我都非常鍾意。口水雞嘅味道麻辣亦非常之鮮香,口感爽脆,好開胃。如果鍾意食辣嘅人可以試吓其他辣嘅程度,我哋今日就食咗小辣,都覺得可以接受味道配搭上唔錯雞肉亦都非常滑嫩,唔會有過老感覺,配埋辣汁同埋花生碎,令到口感昇華 另外我都幾鍾意食佢嘅瑤柱蛋白炒飯,瑤柱嘅份量都非常多,平時喺其他餐廳都唔會見到有咁多,令我非常驚喜!每一粒炒飯都做到非常乾身,做到粒粒分明嘅效果,再配埋蛋白,我都幾鍾意食!冇諗到食川菜嘅餐廳都可以做一個炒飯做得咁好,食得出廚師師嘅工夫! 之後要推介佢嘅麻醬涼皮,佢嘅配搭非常開胃,每一件涼皮煙煙韌韌嘅感覺,再配埋麻醬,夏天食,簡直一
仲要可以望住靚景

味道配搭上唔錯
之後要推介佢嘅麻醬涼皮,佢嘅配搭非常開胃,每一件涼皮煙煙韌韌嘅感覺,再配埋麻醬,夏天食,簡直一流,大家一定要叫!

總括嚟講用餐經驗都愉快,而且餐廳非常好坐,非常適合家庭或者朋友聚會,有機會會再返嚟幫襯