2023-07-12
🕳️Enchanté以神秘洞穴的外型吸引咗好多人打卡,當然亦包括我,呢間開在尖沙咀金巴利道嘅新餐廳主打法國菜,門口對街,引起好多途人目光。😃入門口有一條假樓梯,樓梯上放置西洋棋,四面都用咗玻璃同反光材料打造成無限延伸嘅效果,在霓虹燈照耀下,更顯氣勢非凡。🐬往餐廳入面望去,室內猶如同洞穴般,客人好似坐在洞穴中用餐,四周圍乃至天花都係一體成型,仿風化表面嘅凹凸不平質感栩栩如生,在光影下變得極度吸引,色彩變幻無窮,粉得黎唔會太過妖艷,紫色又非常迷人。🦧餐廳坐位唔算多,但設有兩個小洞穴梳發位,可以坐果度真係威威啦,要提前book啦!🍞餐包很有質素,新鮮滾熱辣夠晒鬆軟!🌹Rosé Royal打卡餐廳梗系要嗌杯signature cocktail 打吓卡,咁揀呢抔都真係靚嘅,味道都幾ok🥓Iberico Ham 伊比利亞黑毛豬,擺盤好靚,搭配鮮甜嘅哈密瓜同無花果。🥣Lobster Bisque龍蝦味濃郁,充滿鹹香,口感很順滑。🍝Black Truffle Penne一開蓋就聞到非常濃郁嘅黑松露香味,長通粉很掛汁。🐟Pan Fried Seabass賣相超好嘅鱸魚,魚肉質扎實鮮嫩,配合各種蔬菜,非常豐
🍞餐包很有質素,新鮮滾熱辣夠晒鬆軟!
🐟Pan Fried Seabass賣相超好嘅鱸魚,魚肉質扎實鮮嫩,配合各種蔬菜,非常豐富。
🍎Tarte Tatin有新鮮蘋果蓉,趁熱食啦,影耐咗雪糕就會融…哈哈
📍Enchanté
尖沙咀金巴利道40號MW Plaza地舖