2023-06-28 41 瀏覽
黑門水產無論係裝修、環境、氣氛、食物都勁有日本feel😍海鮮水準尤其高質✨🐟長崎本鈎池角以兩食嘅方式呈現,一款係撈好咗味道嘅魚片,另一款係可以自己沾醬加埋紫菜食~好特別嘅食法,第一次魚生加紫菜(通常海膽配多)🦀海膽蟹味噌甲羅燒呢個十分鮮味,店員比我影完張相就會幫我哋煮🤓甲羅燒加上海膽、蟹籽等,鮮味更上一層樓✨🦀赤鬼蟹味噌甲羅燒呢個係辣味,入面仲加咗三文魚籽,卜卜脆,口感一流👍🏼 我自己一定要配梳打餅食,因為佢就咁食對我黎講都幾辣,配梳打餅辣度減低辣辣地會更加開胃😂極上黑門活貝盛合因為蠔已經賣完,所以加咗一隻鮑魚同埋一隻帶子代替~鮑魚好新鮮彈牙;帶子用咗清酒煮,肉質鮮嫩;蜆肉飽滿冇沙;蝦都幾大隻,近頭位置仲有啲蝦膏😝🥘黑門令龍蝦湯煮海鮮佢入邊有魷魚鬚、芋絲、冬菇、本菇、蝦等,龍蝦湯吸收埋佢地嘅精華~好濃郁😋黑門令海膽櫻花蝦海鮮炒飯份量足夠二至三人share, 除咗海膽、櫻花蝦之外,仲有蜆仔、蟹子、蔥、蛋等,飯粒飽滿,做到粒粒分明😙🍣三文魚壽司朋友係三文魚腔,佢話ok肥美😎🦐赤鬼海老天反卷入面嘅蝦炸得夠干身,外面又有蟹子脆脆的,兩種口感互相配合黑門三文魚加州反卷名有黑門嘅都應該係招牌😂以🥑

🐟長崎本鈎池角

🦀海膽蟹味噌甲羅燒
🦀赤鬼蟹味噌甲羅燒

極上黑門活貝盛合

🥘黑門令龍蝦湯煮海鮮

黑門令海膽櫻花蝦海鮮炒飯

🍣三文魚壽司
朋友係三文魚腔,佢話ok肥美😎

🦐赤鬼海老天反卷
入面嘅蝦炸得夠干身,外面又有蟹子脆脆的,兩種口感互相配合

黑門三文魚加州反卷
名有黑門嘅都應該係招牌😂以🥑牛油果、🦀蟹柳和🥚蛋配上三文魚、三文魚籽係唔會出錯嘅組合😎

🍑白桃雪葩
原個白桃雪到冰凍做容器,入面就係白桃雪葩,雪葩好refreshing,唔會過甜~
🍨黑門紅豆雪糕一球
選了曲奇雪糕,幾creamy~ 曲奇比例比我想像中多😋另外紅豆亦煮得綿密😌

推介指數: ⚡️⚡️⚡️⚡️
餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️