韓屋

Hanook Korean Restaurant
2024-04-19 143 瀏覽
.【 ✨ 尖沙咀的最佳韓國美食體驗 ✨ 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 General Info 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▎菜式分類:#mayfoodie_韓國菜 ▎地區分類:#mayfoodie_tsimshatsui ▎人均消費:Ard HKD 200▎餐廳名稱及位置:📍 韓屋 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬喺尖沙咀嘅一間韓國餐廳,名叫【韓屋】,係一個值得一試嘅韓國菜聖地。呢度嘅食物正宗無誤,每一道菜式都散發出濃厚的韓國風味,絕對能夠滿足您的味蕾。首先,我叫嘅第一道菜式係「薯仔豬排骨湯 配白飯」。啱啱端上嚟嘅時候,一陣濃郁嘅湯香飄散出嚟,令人胃口大開。湯底濃郁,入口滋味鮮美,豬排骨肉質鮮嫩多汁,配上煮熟嘅薯仔同白飯,味道更加豐富。呢碗湯真係好暖胃,令人心情倍增。接下嚟係「醬炒牛肉石鍋芝士拌飯」。一上桌,嗰啲熱騰騰嘅石鍋散發出誘人嘅香氣,真係讓人垂涎欲滴。牛肉炒得香嫩多汁,搭配上醬汁嘅滋味更加突出。最吸引人嘅係石鍋底層嘅芝士,一融入飯同牛肉之中,帶出嘅濃郁芝士味道真係無法抗拒。每一口都令人回味無窮,絕對係芝士控嘅最

【 ✨ 尖沙咀的最佳韓國美食體驗 ✨ 】

▎菜式分類:#mayfoodie_韓國菜
▎地區分類:#mayfoodie_tsimshatsui
▎人均消費:Ard HKD 200
▎餐廳名稱及位置:
📍 韓屋 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖

▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬

接下嚟係「醬炒牛肉石鍋芝士拌飯」。一上桌,嗰啲熱騰騰嘅石鍋散發出誘人嘅香氣,真係讓人垂涎欲滴。牛肉炒得香嫩多汁,搭配上醬汁嘅滋味更加突出。最吸引人嘅係石鍋底層嘅芝士,一融入飯同牛肉之中,帶出嘅濃郁芝士味道真係無法抗拒。每一口都令人回味無窮,絕對係芝士控嘅最佳選擇。

最後,我叫嘅「泡菜餃子王」。餃子係韓國菜嘅經典之作,而呢款「泡菜餃子王」絕對唔會令你失望。餡料豐富,泡菜嘅酸辣味道同餃子皮嘅鮮脆口感完美結合。每一口咬落去,都能夠感受到餡料嘅彈牙口感同泡菜嘅獨特風味,令人回味無窮。如果你鍾意泡菜同餃子,呢款菜式絕對係你嘅最愛。

【韓屋】嘅食物絕對係一個韓國料理愛好者嘅天堂。佢哋嘅菜式唔單止好味,仲好平價。餐廳環境舒適,服務態度友善,令人有種家的感覺。如果你想要一個正宗韓國美食體驗,【韓屋】絕對係你嘅首選。

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

多謝睇到呢度🤓🙏

▎想睇下其他位於尖沙咀既餐廳推介?
👉👉👉 可以click #mayfoodie_tsimshatsui

#mayworldoffood #foodie #hongkongfoodie #hongkong #kowloon #newterritories #worldoffood #yummy #delicious #comment #pleaselike #pleasefollow #hkig #ig #pleaselike #pleasesupport #香港 #香港美食 #食評 #請支持 #deliciousfood #cafe #food #foodcommentary