今日喺尖沙咀諗住搭天星小輪過中環,去到碼頭見到好多人排隊,原來啲人喺排緊一檔好出名而又好多分店嘅小食店叫「媽咪雞蛋仔」。呢間媽咪雞蛋仔已經連續幾年拎咗米芝蓮,食物質素有一定嘅保證,個餐牌清楚易明,雞蛋仔除咗原味之外仲有以甜味同鹹味分類嘅味道,另外都可以叫格仔餅同埋超過20款嘅飲品。返咗成日工要獎勵吓自己,我叫咗個雙重芝士雞蛋仔同埋特濃朱古力沙冰。因為太多人等嘅關係,所以都等咗差唔多10分鐘先有,但喺新鮮出爐嘅雞蛋仔又香脆又熱辣辣,芝士唔會太膩,有少少嘅鹹味反而帶出雞蛋仔嘅蛋香味。另外,杯特濃朱古力沙冰嘅朱古力味真係幾濃郁,沙冰又唔會太易變水,飲咗半個鐘都仲飲到沙冰嗰種質感。如果大家去開天星碼頭或者星光大道附近,推介大家過去試吓!📍尖沙咀天星碼頭1樓KP-13, 29及30號舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

📍尖沙咀天星碼頭1樓KP-13, 29及30號舖
位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊