2019-07-17
回想起當年Dazzling Cafe未進駐香港,每次到台北都必定到忠孝東路來個tea time~ 自從香港開左2間分店,有時ladies talk 都會去飲杯野,食份鬆餅。The One既呢間最近變身完更加少女風,作為粉紅控既港女不得不來捧場吧!! 門口既粉紅外牆配上玫瑰金既門框,氣質優雅。沒了兔耳椅卻換上粉色心心椅,仲有打咭corner,浪漫粉色既花花牆、小白馬,俘虜不少少女心~而家改用了數碼點餐,screen一下QR code就睇到餐牌,仲有唔同選項,例如可減甜、減冰、減蔥、甜品後上等等。一如以往一人需點一杯飲品,我就試下Dazzling cafe special tea,充滿花果既味道,係杯summer drink~ 用左玫瑰茶、草莓茶、綠茶、綜合水果調配而成,簡直消除心中既悶熱。 薄荷巧克力冰Cream、 奶、朱古力、薄荷形成4層既特飲,邪惡又吸引~飲既時候唔攪拌就咁飲,清涼順滑~ Dazzling 和牛堡用上酥脆既牛角包,一切開上面隻太陽蛋,d蛋汁流哂喺和牛漢堡、肉碎醬度,加埋和牛漢堡既肉汁,juicy又好香滑。配有香脆薯條~夏威夷熔岩漢堡排飯黎到先發覺個配搭咁似和牛堡既
The One既呢間最近變身完更加少女風,
作為粉紅控既港女不得不來捧場吧!!
門口既粉紅外牆配上玫瑰金既門框,氣質優雅。
沒了兔耳椅卻換上粉色心心椅,
而家改用了數碼點餐,screen一下QR code就睇到餐牌,仲有唔同選項,例如可減甜、減冰、減蔥、 甜品後上等等。
充滿花果既味道,係杯summer drink~
Cream、 奶、朱古力、薄荷形成4層既特飲,邪惡又吸引~
飲既時候唔攪拌就咁飲,清涼順滑~
黎到先發覺個配搭咁似和牛堡既,不過整體都唔錯,特別係個sauce,帶有醋汁既微酸都幾開胃
而且提升左芝士熔岩既香味~
最後當然唔少得 甜品啦!
來一客巧克力蕉響曲蜜糖吐司
以前第一次食呢個吐司時要揾店員幫手切,學到野而家都幾熟手
先切開一面吐司放上配料其實好易食~
焦糖面香蕉跟巧克力冰淇淋放上吐司一齊食,實在滿足!