2023-04-25 460 瀏覽
📍《 Owl's Choux 》尖沙咀麼地道32號地下👧🏻👦🏻為咗試呢個泡芙足足去咗三次先買到❗️ 舖頭開三點,強烈建議大家四點前要去到,因為我地試過五點去到已經賣晒🥹 今次3:15pm去到諗住實冇死,點知已經有人排緊隊,加上所有泡芙都係即叫即整,結果都等到4pm先食到🥲 大家可以最少買兩個,排隊等嗰陣會心理平衡啲😂 即管睇吓佢值唔值得我哋三顧草廬仲要等咁耐!▫️焦糖燉蛋泡芙🍯 $40 呢度嘅signature之一,面頭有一層燒過嘅焦糖,脆卜卜,入面有大量吉士同忌廉,一咬落去啲cream爆曬出嚟好邪惡😝 我哋以為泡芙係暖嘅,點知原來係凍食嘅🤣▫️Tiramisu泡芙☕️ $48 👧🏻除咗抹茶仲好鍾意食tiramisu😆 泡芙上面有一層鹹嘅cream cheese同埋偏苦嘅咖啡粉,加埋一齊tiramisu味都幾出!Overall其實幾好食嘅,不過要咁辛苦先食到,👧🏻👦🏻應該就唔會再有下次啦👀~▫️紙盒… 📦 $2This is just for fun haha 不過覺得幾好笑,因為店舖只供外賣,基本上買兩個以上都要收返$2買個紙盒😂人均消費 $40-50推介度🌕🌕🌕🌑🌑#hongkongfood
📍《 Owl's Choux 》
尖沙咀麼地道32號地下

▫️焦糖燉蛋泡芙🍯 $40

▫️Tiramisu泡芙☕️ $48

▫️紙盒… 📦 $2

人均消費 $40-50
推介度🌕🌕🌕🌑🌑

#hongkongfoodie #香港美食 #打卡餐廳 #thefoodie #foodie #foodiehk #foodpics #foodphotography #foodblogger #instafood #香港必食 #香港好去處 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #尖沙咀好去處 #tsimshatsui #泡芙 #puff