2025-02-01 0 瀏覽
尖沙咀|Le Viet呢日去尖沙咀唔知食咩好,上網搵到呢間越南嘢,喺The One入面,應該都開咗好幾年,裝修幾色彩繽紛😌越式吊龍湯河 $82食越南菜就梗係要食返碗越南河粉,呢度新出咗用潮汕牛肉整嘅Pho🐮我哋揀咗吊龍,係牛脊背上嘅一條長肉,口感軟嫩,另外仲有啲芽菜同青檸等嘅配菜,增添越式風味🌱Le Viet精選拼盤 $118好似我呢啲心大心細嘅人,呢個小食拼盤就啱晒啦😆一碟有齊炸蝦餅、燒豬頸肉、炸春卷、同埋越式蒸粉包,最鍾意燒豬頸肉,油香十足🐷越式蒸粉包都好特別,入邊包咗啲木耳同埋肉碎🤓越式咖喱牛腩配法包 $108呢個越式咖喱牛腩好特別,用咗個爐仔上🔥可以保持個溫度,咖哩汁甜甜哋唔太辣,點法包啱晒🥖牛腩有齊肉同筋,配料方面就有三色椒同薯仔,都幾豐富😝越南綠豆拉椰糕 $45呢個甜品有驚喜,質感好煙靭,有斑蘭同椰子香味,唔太甜🤩三色冰 $32三色冰入面有綠豆、粉條同埋馬蹄,幾解渴😗
尖沙咀|Le Viet

越式吊龍湯河 $82

Le Viet精選拼盤 $118

越式咖喱牛腩配法包 $108

越南綠豆拉椰糕 $45
呢個甜品有驚喜,質感好煙靭,有斑蘭同椰子香味,唔太甜🤩

三色冰 $32
三色冰入面有綠豆、粉條同埋馬蹄,幾解渴😗