2022-08-12
平時經過士佛臺,都會見到一排好搶眼的霓虹燈。今日細心看看,先發現招聘名寫住「漁不老烤魚雞煲火鍋」原來喺一間專食烤魚、雞煲火鍋樓上餐廳。最近都無寫過魚就同朋友食上去食。餐廳中間有個live band 嘅表演臺,一問之下因為疫情關係停左。 疫情過後,遲d 會開返。佢哋除左可單點椰子雞煲、烤魚、小龍蝦、大腸鍋外。 還推出了晚市二人套餐。 有選擇困難症嘅我哋即時叫了二人套餐。星期日至四 $348位,星期五、六及公眾假期$388位。 (茶介費每位$10及加一服務費)前菜有4選1,我哋選了麻辣豬耳、涼拌蓮藕。用左川式2選1 同 4選1雞煲,換成一條烤魚。店員介紹了最少骨,肉質比較滑同肥美嘅江團魚。 肉類跟餐有頂級黑毛豬卷及極上騙牯牛拼盤。 最後仲有時令海鮮拼盤、蔬菜籃、水餃、墨魚丸同蒿筍。 超豐富!前菜:麻辣豬耳、涼拌蓮藕辣椒滲透豬耳及蓮藕,非常入味。集香辣、麻於一體。 豬耳及蓮藕都非常新鮮、爽口。烤江團魚店主話所有海鮮用海水養住,非常新鮮。江團魚非常滑,煎到8成熟再放出來做烤魚,食客可以食到較滑嘅魚質口感,而唔會煮到過老而令魚肉質變鞋。再配埋小辣酸菜醬汁湯底,無得頂。海鮮拼盤用碎冰做底以保持海鮮
星期日至四 $348位,
星期五、六及公眾假期$388位。
(茶介費每位$10及加一服務費)
前菜:麻辣豬耳、涼拌蓮藕
烤江團魚
海鮮拼盤
用碎冰做底以保持海鮮新鮮,有心機做過排盤比食客打卡。 海蝦非常新鮮,腳仲郁緊。 仲有蟶子、鮑魚同兩隻大蜆。非常抵食!
蔬菜籃、水餃、墨魚丸同蒿筍
蔬菜籃有粟米、金菇黃芽白同生菜。水餃皮滑,蝦做餡料,蝦肉非常爽口。墨魚丸有墨魚味、非常彈牙。蒿筍翠綠色而通透,煮好後非常爽口,帶點甜味。
頂級黑毛豬卷及極上騙牯牛
黑毛豬卷夠大片,脂肪比例平均,好有豬味。極上騙牯牛,唔會好似肥牛咁肥,比較健康。
呢個2人餐,其實可以3個人去食。真係食到反肚,好抵食👍🏻 條魚好大好厚肉。我哋怕熱,勁叫冰水,佢哋都比完一杯再一杯。當我哋食到滿碟都係骨,佢地都主動來幫我哋換左好幾次碟。 超好嘅服務,好貼心。