今日嚟到位於尖沙咀嘅Friday Bar and Restaurant 除咗同朋友小酌兩杯,今次仲口痕幫襯左佢哋嘅餐點,覺得佢哋嘅伴酒菜都非常之優秀,同大家推薦下!我哋叫咗:炭燒牛脷 👅牛脷用孜然粉醃製過,真係好香口,加埋佢嘅牛舌厚度適中,肉質飽滿,唔錯!黑椒牛扒 🥩我哋叫咗七成熟,呢排牛扒當然算不上出面扒房嘅美國安格斯牛肉,不過所謂百貨應百客,肉質真係唔錯,亦都唔會癡牙,味道,絕對合乎我嘅期望!蒜蓉牛油扇貝 🐚扇貝好鮮甜,而且蒜蓉超級多,啱晒超鍾意食蒜蓉嘅人類重慶燒茄子 🍆呢個少茄子真係有啲辣,好又去咗重慶嘅感覺,食完即刻飲咗大半杯 fruit punch 不過傳銷來講,我諗呢一度嘅燒茄子真係好出色,嚟到一定要嗌呢一個茄子!炸魚薯條 🍟坊間好多炸魚薯條都係提供茄汁配沙律醬,特別,冇沙律醬但係有芥末,之前去過英國,都發覺當地人比較鍾意食芥末點魚柳,薯條嘅份量亦都好多,上到桌嘅時候仍然保持香脆,值得一讚!Fruit Punch 🍒Homemade lemonade 🍸——————為食分界線——————📍Friday Bar & RestaurantHong Kong, 尖沙咀加拿分道25
我哋叫咗:
炭燒牛脷 👅

黑椒牛扒 🥩

蒜蓉牛油扇貝 🐚
扇貝好鮮甜,而且蒜蓉超級多,啱晒超鍾意食蒜蓉嘅人類

重慶燒茄子 🍆

炸魚薯條 🍟

Fruit Punch 🍒
Homemade lemonade 🍸
——————為食分界線——————
📍Friday Bar & Restaurant
Hong Kong, 尖沙咀加拿分道25-31號國際商業信貸銀行大廈14樓

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $300
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧