2024-12-31 152 瀏覽
前排同老公去左撐枱腳食鐵板燒🩷環境舒適 食物又高質👍🏻老公已經講定出年要再食過😂我地今次試左 ICHI TEPPANYAK! SET (FOR 2) $1,880總共有9道菜🔸海鮮沙律 × 日本果茄沙律菜🥗配搭左煙三文魚同蝦仁🍤再加埋沙律醬 酸酸地好開胃🔸活南非鮑魚南非鮑魚勁大隻 入口軟糯👍🏻 再點埋鮑魚肝醬一齊食 鮮味即時提升🆙🆙🔸大虎蝦大虎蝦真係超大隻🦐 肉質好彈牙連埋蝦頭膏醬食 真係好夾☺️🔸銀鱈魚銀鱈魚本身油份較重 燒過之後更加香濃🐟魚皮燒到卜卜脆 鱈魚魚肉特別嫩滑 入口即融咁再配埋南瓜菠菜忌廉汁 可以中和返銀鱈魚嘅油膩感🔸煙燻吞拿魚腦天嘩 依道菜真係儀式感滿滿💕 先用大火煙燻燒過再焗一焗 令吞拿魚腦天充滿煙燻香氣💨肉質好軟滑 好特別☺️🔸美國薄燒牛肉美國薄燒牛肉包裹住牛蒡同海帶 夾埋食又幾特別🩷如果覺得味道淡 可以連埋鹽漬海帶一齊食 有另一番風味👍🏻🔸大蜆舞茸菇清湯湯底好清甜 但味道好濃郁👍🏻充滿住舞茸菇嘅香氣 飲一碗絕對唔夠😂🔸炒飯係鐵板炒嘅飯特別有鑊氣 做到粒粒分明😋再加上蘭王蛋 撈勻一齊食絕對加分☺️🔸砂糖多士、雪糕多士燒到超香脆 佈滿砂糖甜入心連埋冰凍雪糕一齊食🍦為依個晚餐
前排同老公去左撐枱腳食鐵板燒🩷
環境舒適 食物又高質👍🏻