韓屋

Hanook Korean Restaurant
2022-11-01 167 瀏覽
想食下韓國野又唔想下下炸雞、烤肉咁油膩?黎尖沙咀韓國街呢間韓式家常菜餐廳飲下住家湯、食下餃子就啱哂啦!😝💫牛膝骨湯🥘強烈推介!養生系列~😋每一淡都品嘗到好入味好鮮甜嘅牛骨,一啲都唔油膩、唔覺有味精,重要加埋勁多骨膠原,秋天飲夠哂滋潤,夜晚唔想食太多澱粉質就咁飲呢個湯一流!兩個人飲絕對夠飽💛 💫蔘雞湯🐓呢個湯除左人蔘雞加左紅棗去煲,所以幾清甜,雞入面原來重有少少類似糙米飯,幾特別。隻雞都偏滑同淋,但個湯就比起牛膝骨湯就會油膩少少喇😉💫餃子王🥟呢隻大餃子係菜餡,所以唔會膩,一咬開勁juicy淡淡汁,好清甜,想有啲solid野落肚,唔想食太多澱粉質又唔想剩飲湯嘅食隻餃子啱啱好💛 食物:🌠🌠🌠🌠🪄環境:🎇🎇🎇🎇🪄服務:🎆🎆🎆🎆🎆整體:💗💗💗💗💗想睇更多我既食評同分享 可以follow我ig @puddingfoodhk ๑ºั╰╯ºั๑🍮

💫牛膝骨湯🥘
強烈推介!養生系列~😋