📍韓珍(寶勒巷)今日收工同朋友一齊嚟食韓燒,好耐冇食過韓燒啦,之前一直食韓珍嘅午市,今次終於過嚟食夜晚,果然冇令我失望!🔶濟州黑毛豬二人套餐 $780[STARTER.前菜]🥗釀冬菇伴柚子沙律非常清新嘅柚子沙律,燒肉解膩之選~特別嘅一點係佢有釀冬菇,入邊嘅魚肉好正,為沙律增添不少風味~ 🥩濟州黑毛豬五花肉五花肉肉質嫩滑,完全冇膻味,燒咗之後的香氣撲鼻,食落又有嚼勁,肥瘦相間,唔會油膩。我個人鍾意食得焦香啲,所以會燒得耐啲,覺得會更加好食!搭配生菜、泡菜一齊食,爽口又滿足。🥩特級豬頸肉特級豬頸肉都超級正,燒完後口感彈牙又嫩,食到根本停唔落嚟吖!🥩濟州黑毛豬前上肩肉前上肩肉(梅花肉)都非常值得一試,肉質柔嫩,毫無膻味,嚼勁比五花肉還要強,豬味濃郁,質量一流。🦐烤大蝦超正超大隻嘅蝦,品質好到初頭我哋仲以為係醬油蝦😂差啲想直接食,職員話需要燒😂蝦頭有好多膏,真係好香,而且肉好多,食落超正👍[THE MEAL.主食]🍚泡菜炒飯泡菜酸酸辣辣搭配超拉絲芝士同埋紫菜一齊真係好正好香,雖然食到最後好飽但係因為太好味所以都係食晒啲飯😂🥥薄荷椰子冰沙係我鍾意嘅兩樣嘢嘅結合,椰子味好重,薄荷味相對淡啲。如果
📍韓珍(寶勒巷)

🔶濟州黑毛豬二人套餐 $780

🦐烤大蝦

[THE MEAL.主食]
🍚泡菜炒飯

🥥薄荷椰子冰沙
係我鍾意嘅兩樣嘢嘅結合,椰子味好重,薄荷味相對淡啲。如果鍾意食椰子可以試吓,味道偏甜,整體嚟講都好好飲!

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

🍴餐廳:韓珍 (寶勒巷) (尖沙咀)
📍地址:尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓
💸消費:780