2019-06-09
今晚決定同幾位朋友食中菜但又唔想去酒樓同人哋迫。想搵個私隱度比較高少少,同埋地方大,唔會好似酒樓背景咁嘈嘅地方坐低傾吓計!喺尖沙咀諗左一陣,食飯之前我哋去咗棉登徑嗰邊happy hour ,一邊飲酒,一邊諗下夜晚去邊度食中菜酒吧附近見到有一間餐廳叫雲來軒睇佢個格局都符合我哋要求喺酒吧買單之後就直接行過去都唔使5分鐘。入到去,竟然食中菜都可以坐到卡位四個女仔完全傾計私隱度極高!事不宜遲就即刻叫嘢食見佢嘅小食全部都好多款式,我哋叫咗個麻醬淮山,同埋一個金磚豆腐,外面香脆裏面豆腐滑!每款都係大約$88。前菜用嚟開胃十分之不錯。味道亦都可口,完全係水準之上然後叫咗個領獎水芙蓉蒸蝦球!果然冇令我地失望,絕對值得一試。蛋白蒸上嚟香滑,入口軟綿綿。配埋醬汁令我哋更加開胃。然後無飯不歡嘅我哋,再加多個秘製日本黑蒜醬鮮蘆筍紅皮炒飯,分量果然夠多,四個女仔都食唔晒,充滿黑蒜味嘅炒飯都係第一次食。佢粒飯都充滿鑊氣,味道濃郁,水準之上!再叫多兩隻BB乳鴿,香脆嘅外皮完全係充滿口感,小小嘅乳鴿入口啖啖肉。入面仍然係肉汁豐富,差少少就叫咗一人一隻,過了一個愉快的晚上。果然係得獎名店,所有食物都果然名不虛傳巧手小菜
酒吧附近見到有一間餐廳叫雲來軒
睇佢個格局都符合我哋要求
喺酒吧買單之後就直接行過去都唔使5分鐘。
入到去,竟然食中菜都可以坐到卡位
四個女仔完全傾計私隱度極高!
事不宜遲就即刻叫嘢食
果然係得獎名店,所有食物都果然名不虛傳巧手小菜。