2024-03-22
今日去返之前試過嘅呢間居酒屋,食物好味又坐得舒服。前菜先叫啲健康嘅蔬菜,有野菜條(椰菜同蘿蔔),配埋辣味噌醬,開胃又健康。仲叫咗日本銀杏,大大粒連皮一齊燒,食落好香口。田雞腿係我最鍾意嘅串燒之一,肉質好滑,皮又香,加上少少柚子胡椒,更加香更加惹味。煙燻鹿兒島豬腩都好好味,煙燻過令到佢嘅肉味更加濃郁,同時燒到嗰邊有少少焦香,而且肥瘦適中,少少肥啱啱好帶出油脂香,上面仲有藏紅花調味。雞全翼,飽滿多汁,食到好滿足。免治雞肉棒,可以點蘭王雞蛋嚟食,啖啖肉嘅雞棒配合香濃嘅蛋香,簡直令到味道昇華。雞心,比較小機會試到串燒,幾好咬口。雞生元,即係雞嘅血管部分,第一次食,原來係咁彈牙爽口。香蔥鴕鳥,肉味比一般雞肉更加濃郁,好特別!燒翠玉瓜,燒咗之後更加多汁,真係好好食。最後仲試咗佢哋嘅燒菠蘿,上菜嘅時候出曬煙,上面有焦糖,可以拔絲,好甜好好味。我仲叫佢哋嘅烏龍茶割燒酎,係一種highball,配串燒一流。
仲叫咗日本銀杏,大大粒連皮一齊燒,食落好香口。
雞全翼,飽滿多汁,食到好滿足。
雞心,比較小機會試到串燒,幾好咬口。
雞生元,即係雞嘅血管部分,第一次食,原來係咁彈牙爽口。
香蔥鴕鳥,肉味比一般雞肉更加濃郁,好特別!
燒翠玉瓜,燒咗之後更加多汁,真係好好食。