2024-08-18
適逢壽喜燒·肉屋開業1周年,「特上·壽喜燒套餐」或「極上·壽喜燒套餐」 都做緊88折優惠$498 一位就食到高質壽喜燒仲唔快啲約埋朋友仔一齊大飽口福😋今次同朋友仔食左「特上·薩摩牛壽喜燒套餐」,成果排場,格局都令我好滿意會有2隻蛋,蘭王蛋,無菌蛋各1隻,蛋香味濃三款前菜相當精緻由淡至濃開始食,先食最左手邊既炙燒明太子醬慢煮和牛釀一口梨,茸菇醬豆腐,北寄貝龍蝦沙律最驚艷我嘅係和牛,入口即溶,明太子醬同和牛好match沙律都好正,裡面食到有龍蝦肉,好新鮮嘅海水味一開始侍應會幫你起爐先,教你之後點煮先幫我地烹調好最正嘅4%奇蹟A5薩摩牛西冷切片,牛肉好大片,紋理靚,脂肪分布均勻,吸晒壽喜燒汁嘅甜味🥰燒完第一塊,加蛋汁用黎送飯,味道一流另一款牛肉係霜降A5薩摩牛壽喜燒片,好濃牛肉味,有入口即溶嘅感覺野菜盛合有唔同款式嘅蔬菜🥬,好似係芝士竹輪,硬豆腐,芋絲,香菇,大白菜,京蔥燒完牛再燒蔬菜,就可以吸收晒牛肉嘅鮮甜味,食落更加惹味柚子雪葩柚子味好突出,有柚子肉粒,酸酸甜甜的,食完熱辣辣嘅壽喜燒,來一個cool down 很不錯飲品🍹 星紫流砂 (石榴,乳酸,蝶豆花茶) $48 呢杯嘢顏色帶着夢幻嘅
$498 一位就食到高質壽喜燒
仲唔快啲約埋朋友仔一齊大飽口福😋
會有2隻蛋,蘭王蛋,無菌蛋各1隻,蛋香味濃
三款前菜相當精緻
最驚艷我嘅係和牛,入口即溶,明太子醬同和牛好match
沙律都好正,裡面食到有龍蝦肉,好新鮮嘅海水味
一開始侍應會幫你起爐先,教你之後點煮
燒完第一塊,加蛋汁用黎送飯,味道一流
野菜盛合
燒完牛再燒蔬菜,就可以吸收晒牛肉嘅鮮甜味,食落更加惹味
柚子雪葩
飲品
🍹 星紫流砂 (石榴,乳酸,蝶豆花茶) $48
呢杯嘢顏色帶着夢幻嘅紫色,好打卡able,乳酸味好濃,不過都幾甜
🍹青森蘋果汁 $52
飲落係好香甜嘅蘋果味,幾fresh