2024-04-23
為慶祝閨蜜終於脫苦海,專登在閨蜜last day前出去尖沙咀陪佢食最後午餐🤣🤣閨蜜一向愛食日本菜,所以我地又去左閨蜜常去既黑木亭食午餐。論環境裝修,黑木亭充滿住濃厚既東瀛居酒屋既味道,從樓梯一路走到入餐廳內部,每一個角落都能令人彷如去左日本一樣,非常啱打咭🤣黑木亭提供前菜,麵豉湯同沙律自助區,另外仲有橙汁任飲。因為係慶祝閨蜜可以成功脫離尖沙咀呢個地方,我地決定食豪少少,食豐富少少🫠🫠我地點左刺身生蠔二人前午市商務餐。套餐包括:1. 時令法國生蠔2隻肉質柔滑,入口有獨特海水味外,更帶有鮮甜味道。2. 薄切白身魚刺身8片魚肉清爽鮮甜不膩口,配上柚子酸醋非常開胃醒神。3. 真燒蟹甲羅滿滿既蟹膏再配上蟹籽蟹肉,烤過後香味撲鼻,鹹甜適中既蟹膏配上法式多士,絕配👍🏻套餐仲包2份主食,我地分別點左拖羅三色丼以及刺身拼盤配冷蕎麥麵。三色丼分別有拖羅蓉,和牛粒,鰻魚玉子;我選左我至愛既拖羅蓉,而閨蜜就非常厲害,一個人連食2個丼🤣刺身拼盤配冷蕎麥麵分量非常充足,拼盤有三文魚,油甘魚以及牡丹蝦各2件,食埋大大碟既冷蕎麥麵,我地2個差d飽到唔識行落樓🤣🤣🤣🤣
黑木亭提供前菜,麵豉湯同沙律自助區,另外仲有橙汁任飲。
1. 時令法國生蠔2隻
肉質柔滑,入口有獨特海水味外,更帶有鮮甜味道。
2. 薄切白身魚刺身8片
魚肉清爽鮮甜不膩口,配上柚子酸醋非常開胃醒神。
3. 真燒蟹甲羅