2023-10-01
咁難得約到幾個朋友一齊食飯,一定要搵間正餐廳啦;尖沙咀南北匯私房菜有私人包廂,房間有私家洗手間、長梳化同卡拉OK,好啱好友相聚,傾計食飯唱K直落😆 講返重點美食先😋呢晚唔計前菜、甜品,一共八道菜…🔸總廚發辦前菜🔸時令前菜共六款,包含甜、酸、爽、辣、脆,蓮藕爽口,辣味剛好,好開胃;煎餃煎得好香脆,肉餡肉汁飽滿,正!🔸星級養生湯🔸石斛蟲草花燉海螺,一個字:鮮!每碗湯都好足料,豬肉煲完依然肉嫩,啖啖滋潤。🔸鮑汁花膠扣鵝掌🔸花膠厚肉,口感軟綿,鵝掌炆得好入味,鮑汁鮮味十足、唔會太鹹。🔸培根卷大明蝦櫻桃芥未醬🔸我至鍾意香口嘢,呢個啱晒我,大蝦炸完外脆內軟,炸粉做得非常好!培根卷內有大蔥,感覺較清新爽口!有新鮮感!🔸甜梅莍黑䐁豬🔸賣相精緻,一口方形唔油膩,口感酸甜清新🔸川味麻辣水煮魚🔸朋友都讚辣得過癮,魚肉又夠滑👍🏻🔸玫瑰桶子豉油雞🔸雞味香濃,肉質滑嫩,證明火喉控制得啱啱好👏🏻🔸魚湯海參絲浸時蔬🔸食咗咁多肉,要食返d青菜至得🔸日本櫻花蝦十菜炒飯🔸櫻花蝦添加咗炒飯嘅口感同鮮味,好好嘅配搭,炒飯粒粒爽口,唔覺唔覺食晒成碗😆最後食埋百合紅豆沙同冰凍水果,一班朋友食得滿足,傾得爽,開心離場👏🏻下次再約~
講返重點美食先😋呢晚唔計前菜、甜品,一共八道菜…
🔸總廚發辦前菜🔸
🔸星級養生湯🔸
🔸鮑汁花膠扣鵝掌🔸
🔸培根卷大明蝦櫻桃芥未醬🔸
🔸甜梅莍黑䐁豬🔸
賣相精緻,一口方形唔油膩,口感酸甜清新
🔸川味麻辣水煮魚🔸
朋友都讚辣得過癮,魚肉又夠滑👍🏻
🔸玫瑰桶子豉油雞🔸
雞味香濃,肉質滑嫩,證明火喉控制得啱啱好👏🏻
🔸魚湯海參絲浸時蔬🔸
食咗咁多肉,要食返d青菜至得
🔸日本櫻花蝦十菜炒飯🔸
南北匯