2023-10-02 38 瀏覽
同好友食生日飯,黎到尖沙咀南北匯食私房菜。一黎到,獨立房間空間十足,房內有私人洗手間,有梳化有卡拉Ok,設備齊全,感覺好舒服。總廚發辦品味前菜 APPETIZER,酸酸甜甜華梅蕃茄,香辣脆口蓮藕,仲有多饀多汁的煎餃,夠哂醒胃!星級養生湯有石斛蟲草花燉海螺,非常足料,味道鮮甜,真心讚!名廚精粹有:鮑汁花膠扣鵝掌:原隻花膠,鵝掌好入味,啖啖鮑汁又滋補。培根卷大明蝦櫻桃芥末醬:培根卷大明蝦炸得剛剛好,外脆內軟,好咬口味道一流。甜梅莍黑豚豬 : 非常好口感,酸酸甜甜,不自覺一口接一口。川味麻辣水煮魚 : 本身我唔吃麻辣,見賣相忍唔住要試下。魚肉又滑,麻辣味適中不會蓋過魚鮮味,正!再黎係玫瑰桶子豉油雞同魚湯海參絲浸時蔬,豉油雞香滑肉嫩,讚喔!最後就係日本櫻花蝦十菜炒飯,蓮子百合紅豆沙加新鮮水果。款款都各有特色各有味道。整晚無論食物,環境,服務都非常好!下次會再來!

星級養生湯有石斛蟲草花燉海螺,非常足料,味道鮮甜,真心讚!

名廚精粹有:
鮑汁花膠扣鵝掌:原隻花膠,鵝掌好入味,啖啖鮑汁又滋補。

甜梅莍黑豚豬 : 非常好口感,酸酸甜甜,不自覺一口接一口。

最後就係日本櫻花蝦十菜炒飯,蓮子百合紅豆沙加新鮮水果。

款款都各有特色各有味道。
整晚無論食物,環境,服務都非常好!下次會再來!