近排朋友生日,於是就揀咗呢間位於尖沙咀嘅日本餐廳嚟慶祝🎉餐廳有兩層,環境都算寬闊,我哋今次就揀咗坐喺吧枱,啱晒兩個人傾吓計咁🤪前菜方面叫咗一份鯛魚沙律,鯛魚切成薄片,夾埋沙律菜同埋沙律醋嚟食非常開胃爽口!面頭仲鋪滿左一層蟹籽,令到識落嘅口感更加豐富🤩 食完呢個刺身沙律有啲唔係好夠喉於是壽司師傅就推介我地叫埋左口魚刺身!同樣都係薄切,一份有10塊,刺身面頭仲有一層酸酸甜甜嘅啫喱,夾埋一齊食非常之有驚喜,真係冇介紹錯😍壽司方面今次就淨係試咗帶子同埋拖羅,兩者食落都非常之新鮮!帶子都算大粒,識落好鮮甜完全唔腥,而且面頭仲有啲檸檬屑令到成個味道更加豐富🤩拖羅方面色澤都算靚,但係呢個價錢來講本身expect會厚切啲同埋魚脂比例唔係太夠多,不過整體來講都算好食👍🏻小食方面今次就淨係試咗天婦羅同埋串燒!天婦羅盛盒非常豐盛,有兩隻大海蝦之外仲有粟米、茄子、秋葵、冬菇同埋魚柳添😆查粉完全唔會過厚,而且新鮮炸起食落熱辣辣💯全消方面本身淨係叫咗黑豚五花腩同埋厚切牛舌,食完覺得太好食於是決定叫多一串雞肉大蔥嚟試吓👍🏻值得一讚嘅係呢度嘅牛舌真係我人生食過最好食嘅牛舌top3,夠晒厚切識落非常之有口感而且調味方面

小食方面今次就淨係試咗天婦羅同埋串燒!天婦羅盛盒非常豐盛,有兩隻大海蝦之外仲有粟米、茄子、秋葵、冬菇同埋魚柳添😆查粉完全唔會過厚,而且新鮮炸起食落熱辣辣💯全消方面本身淨係叫咗黑豚五花腩同埋厚切牛舌,食完覺得太好食於是決定叫多一串雞肉大蔥嚟試吓👍🏻值得一讚嘅係呢度嘅牛舌真係我人生食過最好食嘅牛舌top3,夠晒厚切識落非常之有口感而且調味方面亦都非常之夠,加埋啲蔥花一齊食超級惹味😍

最後呢餐生日飯就以主食送松子仁鰻魚炒飯嚟畫上句號!炒飯份量非常足料大份,我哋最後都因為太飽所以食淨左¼碟!值得一讚嘅係呢度嘅鰻魚炒飯加咗松子仁,非常特別令到每一啖都增加左口感,而且炒飯粒粒分明😋

總括嚟講今餐生日飯同朋友都食得非常之滿意,環境非常舒服而且食物整體質素都高,下次如果離開尖沙咀想食日本料理都一定會返嚟encore🤩