朋友喺外地返香港約飯局,話急不及待想去恰下恰下,食靚牛肉,搵咗呢間主打食騸牯牛嘅火鍋店🐮 店內企理乾淨,坐得舒服,冷氣足+抽風系統做得足,成間舖唔會好大陣邊爐味,服務態度唔錯!點菜紙款式選擇多,其中有一堆騸牯牛系列,啱晒我地叫咗份🥢吊龍同金錢牛𦟌雙拼,一上枱梗係打個卡先啦📸吊龍即係牛腰脊肉嘅兩側,雪花紋路好靚,肉同脂肪比例剛剛好;輕烚大概5-8秒就食得,肉味濃郁鮮甜,有少少脂肪但唔會過膩,有咬口但唔韌,大推!金錢牛𦟌同樣有咬口,牛味最濃,正宗牛有牛味仲有爪邊、挽手、腰咀、牛白肉等等都好想食,下次再約朋友去~🥢現炸豬仔嘜午餐肉呢啲肥仔嘢,即炸即食,相當脆口惹味,無論就咁食定放入湯底打邊爐都好難唔好食🥢手打五寶丸集牛丸、蝦丸、墨魚丸,梅菜豬肉丸同鯪魚丸,大大粒真材實料🥢手工韭菜餃就咁睇已經覺得餡料好爆!塞滿韭菜+豬肉,食落皮薄餡靚,無過多餘嘅調味,食得出食材夠新鮮

點菜紙款式選擇多,其中有一堆騸牯牛系列,啱晒我地
仲有爪邊、挽手、腰咀、牛白肉等等都好想食,下次再約朋友去~

🥢現炸豬仔嘜午餐肉

🥢手打五寶丸
集牛丸、蝦丸、墨魚丸,梅菜豬肉丸同鯪魚丸,大大粒真材實料

🥢手工韭菜餃