2023-10-20 30 瀏覽
餐廳位於尖沙咀K11 Art Mall附近,餐廳分了三個大房間,整體環境優雅,又可以坐在大廚席前,可以邊傾計邊欣賞大廚為我地準備菜式。趕上感謝祭🎏,午市$1080/位。✨建議提早book位‼️ -沙律、前菜-🥚茶碗蒸🥗沙律🦐時令刺身三品盛盒茶碗蒸滑嫩,沙律新鮮開胃,刺身(三文魚、魷魚、牡丹蝦)用上厚切方式,食落有口感之餘,有品嚐到刺身的鮮甜。 -海鮮、主菜-🐚南非活鮑魚🦐原隻野生海虎蝦大大隻鮑魚,煎得十分香口,食落爽口彈牙。之後,大廚將蝦頭炸到可以直接食用,而大蝦煮完依舊鮮嫩多汁有口感。碟邊放置再配特調XO醬、千島醬和岩鹽,用作提鮮。 🪿鵝肝外脆內暖的鵝肝,邊煮邊飄出陣陣香味,搭配多士、️意大利黑醋,非常解膩。🐮厚切美國牛板腱 叫了五成熟,肉味較重,有口感但唔難咬,可以自由搭配自家製蒜片和岩鹽。 -熱食-🍲麵豉湯入面有大蜆、昆布,味道濃郁,蜆味好重。🍚京都特色炒飯加入雞蛋🥚、櫻花蝦🌸、蔥花、日本高菜,濃濃的咸香味。🥬炒野菜香噴噴的野菜,建議叫廚師加點特調XO醬,提升野菜清甜的味道。 -甜品-🍨蜜瓜雪糕🍰芝士蛋糕(remark:生日先有)蜜瓜雪糕奶香味重,帶點蜜瓜的清甜。原

-沙律、前菜-

🪿鵝肝
🐮厚切美國牛板腱

-熱食-
🍲麵豉湯
入面有大蜆、昆布,味道濃郁,蜆味好重。
🍚京都特色炒飯
加入雞蛋🥚、櫻花蝦🌸、蔥花、日本高菜,濃濃的咸香味。
🥬炒野菜

-甜品-
🍨蜜瓜雪糕
🍰芝士蛋糕(remark:生日先有)
蜜瓜雪糕奶香味重,帶點蜜瓜的清甜。原來都幾多人揀鐵板燒黎慶祝生日,我地隔離兩位auntie就系10月份的壽星,食到尾段全店的人都為佢地慶祝,好有氣氛。

2023-10-18
慶祝紀念