2024-11-17 427 瀏覽
今次黎到美食臨立既尖沙咀,造訪位於K11附近既西餐廳Jagger!店舖分為露天雅座同室內,坐係露天雅座就可以感受到係尖沙咀人來人往既氣氛下坐係一角享受美食既情調,以於室內就可以一邊聽住英文歌,一邊同友人享受美食既環境,喜歡Chill下既朋友可以揀室外,以於想私密小小,坐室內就可以有情調d!👉🏻炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬 $2385成熟,塊牛柳肉質好淋,唔會好肥,食得出係碳燒,帶有碳香味。黑松露蘑菇醬濃郁加上灑左鹽,將牛柳點住黎食既可以食到濃郁既黑松露蘑菇醬,又可以食到牛肉既after taste,又香又好味! 伴碟既薯蓉份量唔少,食完真係會有d飽!👉🏻Jagger芝士菠菜意大利雲吞 $138芝士菠菜意大利雲吞本身既芝士味好重,食落去入面既芝士係流心既,配合酸酸甜甜蕃茄醬,感覺就唔會太漏,yummy!👉🏻香辣茄汁海鮮燴意大利飯 $148海鮮份量好足,蝦同墨魚仔都好大隻!! 意大利飯既texture控制得好好,食落有咬口,加上本身個汁係好mild既辣味,每一啖都有微微既辣味回湧,味道層次豐富,就算唔食辣既人都可以試下,整體酸酸甜甜帶微微辣,正!👉🏻Sick leave (Mocktail) $

👉🏻炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬 $238
伴碟既薯蓉份量唔少,食完真係會有d飽!

👉🏻Jagger芝士菠菜意大利雲吞 $138

👉🏻香辣茄汁海鮮燴意大利飯 $148

👉🏻Sick leave (Mocktail) $68
帶有強勁既酸味,加上薄荷既氣味,味道好沖擊,好提神。喜歡酸既朋友可以一試!

👉🏻Air Force Red (Mocktail) $68
一見到就會心心眼,成杯都粉紅色,好有少女心。味道好好嫁,士多啤梨搭荔枝,荔枝既甜味補足士多啤梨既酸味,而且有果肉夾雜其中,口感同味道都一流! 推薦!

餐廳嘅侍應好細心!見到我哋有纖維粉放咗喺枱面,主動拎水同埋攪拌棒俾我哋,好窩心呀!