2024-05-26
尖沙咀❣️高級韓國料理儀式感重要性(o^^o)揀左一間係ELEMENTS既高級韓國餐廳,聽聞係有韓牛食🤤去到餐廳有落地大玻璃,用上木系深色設計感覺好stylish!🔸綻放的櫻花生牛肉生牛肉配上不同配料再用上脆脆紫菜,口感上豐富咗好多( ^ω^ )🔸海鮮煎餅海鮮煎餅即叫即煎,所以可以保持到脆口,加上超多海鮮配料!非常滿足😆🔸韓牛大蔥卷配泡菜炒飯重點之一,韓 牛 大 蔥 卷*^O^*雪花分布超平均,店員會負責煎make sure保留到肉汁又唔會太熟!韓牛入口肉汁爆棚,再加埋大蔥非常match🔸海膽牛肉魚籽釜飯超超超級推薦,海膽..牛肉粒..魚籽完美配合,用上日本米口感非常豐富🥰🔸THE NIGHT BEGINSSeoul Night Soju (Korean), Lime Juice, Cider Vinegar, Pineapple Juice🔸LAVENDER SEOUL 127Buan Sea Breeze, Mulberry Wine (Korean), Lavender Syrup, Lemon Juice.兩杯Cocktail都好有特色,酸酸甜甜好開胃!好味指數:🌕🌕🌕🌕
🔸綻放的櫻花生牛肉
🔸海鮮煎餅
🔸韓牛大蔥卷配泡菜炒飯
🔸海膽牛肉魚籽釜飯
🔸THE NIGHT BEGINS
🔸LAVENDER SEOUL 127
兩杯Cocktail都好有特色,酸酸甜甜好開胃!
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗
📍Surasang 수라상
尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS 圓方水區1樓1028B號舖
#交子桌 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #韓國直送食材 #elegant #highclass #gathering #銅鑼灣 #名店坊