The Market

2015-09-14 12398 瀏覽
最近心血來潮想試下食評, 因為我都算係一個鐘意食野既人, 所以有好野我都會去試! 所以分享一下自己的食後感就好似THE MARKET既BUFFET, 屢獲好評, 所以點都要試下!聽人講呢間酒店的BUFFET要3個月前訂, 所以我2月已經打去訂位, 不過佢話未有得訂住, 所以3月頭先打去成功訂到位. 另外, 因為生日關係, 亦可以訂個蛋糕作為慶祝用途(雖然個蛋糕好細件, 但食完BUFFET都食唔落D乜, 而且亦有係碟上寫字, 但味道就好一般....)一去到, 見到好多人都拎左呢個帆立貝, 泰式的做法, 酸酸甜甜, 但偏辣另外出面有個沙津吧, 特別之處係有唔同既醬汁, 幾多款式, 幾特別, 不過唔記得影相呢度冇生蠔, 但係有龍蝦, 都算大隻, 但係食落好重雪味, 好硬, 直頭好似岩岩係冰箱拎出黎, 溶唔切雪, 一D都唔新鮮! 頭一轉D龍蝦都叫做有膏, 但之後出去見到已經冇膏, 不過有冇膏都唔想再拎黎食! 至於其他冷盤, 普普通通, 冇乜特別至於同冷盤對比下, 剌身都算值得一讚, 蝦都幾鮮甜, 其他都不過不失食自助餐當然每樣都試下啦, 食物種類都算多, 但係食物質素就真係唔係好得, 鵝肝厚,

自助餐當然每樣都試下啦, 食物種類都算多, 但係食物質素就真係唔係好得, 鵝肝厚, 但味道真係好一般, 你收得$700以上一個人, 但稍為高檔次既食物都做得唔好, 不論次盤熱盤都比想像中差太遠! 燒牛肉冇乜味
蒸蛋算滑, 蟹粥鮮甜, 唔錯, 椰子湯係全晚較為出色的一道菜, 幾清甜
叻沙, 味道同想像差太遠, 即使出面的店鋪都做得好過佢! 食左兩啖, 放棄
成晚最特別既莫過於榴槤甜品, 本人係榴槤愛好者, 呢度種類都算多, 榴槤味都重, 幾出色

整體黎講, 要$720一個人加上要早成2~3個月BOOK位都幾過份, 呢個價錢絕對可以食到更好既BUFFET,什至係其他種類既食肆! 加上冇任何信用卡折扣, 完全唔值呢個價錢!
2015-05-21
慶祝紀念