2024-06-17
朋友知道我同女朋友好鍾意食鐵板燒,就推薦左呢間位於尖沙嘴嘅「三日月」俾我地。日前去試做佢地個午市套餐,用餐體驗好好,所以想推介俾大家。餐廳喺尖沙嘴站附近,交通方便。舖頭雖然唔算好大,但裝修精緻,用餐環境舒適。我地當日食嘅係餐廳最近做緊個$498嘅「澳洲龍蝦.美國prime肉眼薄燒9道菜午餐」。三款前菜小點同沙律都細細份,味道好refreshing,為大餐做好準備。澳洲龍蝦幾大隻,肉質飽滿。師傅用啲龍蝦膏整左個汁,唔單止排盤好靚之外,更加係非常惹味!茶碗蒸用左海鮮高湯整,所以啲蒸蛋又滑又鮮甜,正!和牛薄燒唔單止賣相一流,而且牛味十足,師傅包左啲好juicy嘅菇落塊和牛度,令口感更加有層次!龍蝦麵豉湯用左龍蝦頭落去熬,令湯底比一般麵豉湯更加鮮甜美味。酸梅炒飯酸酸甜甜,味道幾得意。最後可以落湯落去個飯度一齊當茶漬飯食,唔錯嘅。最後一讚係店員服務態度好好,喺度用餐係enjoyable嘅!
茶碗蒸用左海鮮高湯整,所以啲蒸蛋又滑又鮮甜,正!