2023-02-19 1589 瀏覽
自己因為好鍾意lulu豬, 見到呢間餐廳佈置得非常之靚,全部都係lulu豬嘅世界,咁真係吸引咗同我個friend入去試下, 大家可以睇下我啲相,咁我地叫咗以下:泡菜炒五花肉蛋包飯:咁呢個飯我覺得我最欣賞嘅就係佢啲泡菜,因為佢啲泡菜幾似我喺韓國食嘅泡菜,有佢八成嘅味道, 而且個蛋都好嫩滑,就算畀蛋包住啲飯,個飯都仲係好熱, 所以呢個蛋包飯我覺得真係可以一試。海鮮煎蔥餅:呢個海鮮蔥餅我自己覺得都幾足料同埋都算有幾多海鮮同蔥(我最喜愛), 而且造型方面有別於之前食開嘅蔥餅 我覺得個質素都拍得住韓國。無骨炸雞 - 半份: 呢個炸雞啲雞肉幾嫩滑, 而且炸得香脆最重要就係唔算話太油膩, 我同朋友就叫咗半份,咁其實我自己覺得如果兩個人食要半份就已經夠,因為都有年糕同 薯條。南瓜提拉米蘇: 蛋糕幾嫩滑,而且幾creamy適合食完鹹嘢作為飯後甜品,佢個texture其實都唔差,個蛋糕可以一試。最後我地飲埋杯紅豆鮮奶 & 溶化朱古力就閃人,我覺得呢一間餐廳整啲嘢食都幾好及有heart, 個人推介係泡菜五花肉蛋包飯, 行過嘅朋友可以試下。

• 泡菜燉五花肉蛋包飯