2024-07-27 255 瀏覽
首先想講我對上海嘢其實冇咩好感,因為硬係覺得又濃味又炸又高脂;但耐唔耐當自己cheat day叫下黎食係開心嘅。呢度係食到8899先影,因為完全唔記得咗好嘢食要影相先嘅道理that’s why今次好似影到啲嘢好少咁,但係其實佢實際上份量很多我覺得佢個糖醋排骨係有驚喜嘅,因為通常我叫外賣都好少叫啲好油嘅嘢(就係怕凍左會又一層脂肪凝結,響食物上面賣相唔係太好睇)但呢度嘅嘢食我覺得係真心out of expectation. 炒年糕個實物其實好樣過我張相好多,軟硬適中,啲雪菜唔會死鹹爛鹹;花雕雞入邊啲雞係熟嘅,同埋個味道啱啱好唔會太咸,酒香味濃;之前叫過佢個紅油抄手,舊肉非常之大,真心食個抄手已經飽咗大半
外賣送餐