2018-10-14 4265 瀏覽
朋友即興約食飯,即出好過響屋企發吽逗😂因爲無plan諗住市廣場地下是但搵間食🤦🏻‍♀️星期六黃金時間間間等位⋯⋯行到去最角落見到佢等位人丁單薄,一問兩位即刻有得入座👏🏻👏🏻👏🏻坐低已經開好茶,原片茶葉真係唔同啲,香到都唔使叫飲品望望個menu橙色highlight小籠包當然係要食啦反去後面發現其實唔多野食,不過唔緊要,最緊要貴精不貴多,好食就好。好快就劃好點心紙等食🤤頭盤小食醉雞同肉粉皮醉雞:唔夠醉,酒味唔香,唔夠入味,雞味唔出,幸好唔鞋亦唔咸,位置都有肉,有輕微雞汁啫哩在皮肉間清甜。肉粉皮:水晶粉條代替粉皮,肉片鞋左啲,味汁既味道平和唔刺激最期待的小籠包,雖然以前去台北成日食,香港反而未食,試左同台灣一樣皮薄涵靚多汁,肉唔多脂肪唔會好騷,小籠包個頂接口凍左都唔會硬一舊,處理得很好,一口一個溫溫的一放低就可以即食紅燒牛肉麵:牛肉好大嚿😶我心諗仲以為會好韌好老,點知咬落去好似蚊牛腩咁鬆開~~個湯頭嘅花椒味好濃好好味🤤牛筋好軟👍🏻👍🏻👍🏻台灣麵質很好唔會黐埋一舊亦都唔會多左粉滑潺潺。湯飲左唔會口喝炒芥蘭,啲皮俾人批晒好嫩,好脆口,成碟綠油油份量都大侍應見到我哋有兩個袋主動用椅套幫我地包住,收
坐低已經開好茶,原片茶葉真係唔同啲,香到都唔使叫飲品
望望個menu橙色highlight小籠包當然係要食啦

好快就劃好點心紙等食🤤頭盤小食醉雞同肉粉皮
肉粉皮:水晶粉條代替粉皮,肉片鞋左啲,味汁既味道平和唔刺激
醉雞  /肉粉皮

小籠包

紅燒牛肉麵

炒芥蘭,啲皮俾人批晒好嫩,好脆口,成碟綠油油份量都大
侍應見到我哋有兩個袋主動用椅套幫我地包住,收碟斟水夠密。待應們好有禮貌服務好
靚介蘭

埋單每人$200食到好飽坐得舒服啲茶又好味,除咗小籠包牛肉麵係喜出望外。

2018-10-13
小籠包