2015-09-26 604 瀏覽
報紙、雜誌都有介紹,係屋邨開既「Sister Koera Cafe」,初初知道既時候,無時間去,今日終於去左試!雖然佢開係平民屋村,不過食物既價錢唔係好平,反而邨內其他既食物真係好平,平得好緊要。我地試左「韓式原味炸雞」、「火山脆皮豆腐」、「漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯」,味道都過得去。最好味最後個樣,最貴都係最尾個樣,佢兼有埋人即場係你隔離炒埋,但係就得普通石頭煱飯咁大,同埋過百蚊。上圖係送既小食同埋湯。湯唔知有咩料,得個咸字。「韓式原味炸雞」同KFC個d無咩分別,大家如果黎呢間可以唔洗嗌炸雞,因為無咩味。「漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯」會有人係你張枱即場炒比你食,最特別都係咁者。佢碟野都係d豚肉、蛋、飯少埋一齊,真係無咩特別,唔值咁貴。「火山脆皮豆腐」用甜酸汁做醬,豆腐外脆內嫩,不過d豆腐應該用左好似山水豆腐個種豆腐,無咩豆香。小結,呢間鋪名大於實,價格貴左d,食物味道無咩特別。

前菜
上圖係送既小食同埋湯。湯唔知有咩料,得個咸字。

小結,呢間鋪名大於實,價格貴左d,食物味道無咩特別。
2015-08-23