2024-10-02 543 瀏覽
📍 留民料理(屯門)位於屯門置樂,地方都比較偏僻既隱世小店😳好少再揾到用心準備自製食材既小店了❤️餐廳食物都係即叫即整,唔存在買廠家既預製菜🤭亦都唔會過夜,所以味道真的不一樣🤭✨溫泉蛋溫泉蛋加埋佢地既日式醬汁真係好好味😋✨鹽燒黃立䱽成條魚炭燒後上碟,熱辣辣食到魚既鮮味,完全可以唔沾醬料同另外加海鹽,本身就有少少鹽調味,魚肉好嫩滑🐟✨秘製生炒辣花螺個螺唔大粒但好爽口,用了秘製醬汁,越食越入味❤️✨日式生炸BB鴿乳鴿體型唔細,胸肉較厚,唔會得啲骨~外層Q彈、肉質嫩滑,撕開見到有油份流出,一開二呈上。好方便食🫶🏻✨串燒拼盤雞翼、五花腩、免治雞肉串、牛舌四款出色嘅串燒拼成一碟,串燒都唔會燒得好乾,鎖住肉汁五花腩油脂豐富,肥瘦均勻🐷用上優質雞髀肉及雞軟骨製作而成的免治雞肉串,比例恰到好處,配搭出完美口感~將雞肉榛燒至金黄後,加上自家製的醬汁,就完成上碟時配上,一隻日本蛋黃,食之前沾上一點,更突顯香滑美味🐥三件呈粉嫩色嘅牛舌心,火候控制得非常好!厚切之餘,口感超軟腍爽口🐮兩杯飲品都係由夏轉秋天既感覺❤️清新得黎又甜不膩🍸✨戀✨香橙冰梳打

📍 留民料理(屯門)

位於屯門置樂,地方都比較偏僻既隱世小店😳
好少再揾到用心準備自製食材既小店了❤️

✨溫泉蛋
溫泉蛋加埋佢地既日式醬汁真係好好味😋

✨鹽燒黃立䱽

✨秘製生炒辣花螺
個螺唔大粒但好爽口,用了秘製醬汁,越食越入味❤️

✨日式生炸BB鴿

✨串燒拼盤
雞翼、五花腩、免治雞肉串、牛舌
四款出色嘅串燒拼成一碟,串燒都唔會燒得好乾,鎖住肉汁
五花腩油脂豐富,肥瘦均勻🐷

三件呈粉嫩色嘅牛舌心,火候控制得非常好!
厚切之餘,口感超軟腍爽口🐮

兩杯飲品都係由夏轉秋天既感覺❤️
清新得黎又甜不膩🍸