2024-03-01
👦🏻👧🏻最鐘意去屯門揾食,今次去咗間價錢親民嘅日式居酒屋,佢地除咗有日式串燒、沙律、刺身等等,仲有西式同韓式菜式有煙三文魚香草意粉、龍蝦汁海鮮燴飯、韓式泡菜、鐵板芝土chicken等等。🥚蟹籽溫泉蛋 $22溫泉蛋做到流心效果,有大量蟹籽灑咗係上面,一口食哂有滿滿嘅幸福感☺️,下面有啲生菜,我會將剩餘蛋汁撈勻食🫕。🥓九洲豚肉青提子串 $48豚肉荔子串食得多,包住青提子真係未試過。將豚肉包住青提子一齊燒,一啖食到豚肉香滑多汁,同青提子酸酸甜甜嘅爆汁感💦。🐤雞肉軟骨棒 $48雞肉棒好厚肉,上面灑咗木魚碎,將日本醬油同雞蛋撈勻🥢,醬汁甜甜地,雞肉棒沾上蛋漿後,質地更滑身嫩口👍🏻。🐥脆皮炸bb乳鴿 $68睇到電視機老闆受訪問片講乳鴿係佢地嘅招牌菜式,梗係要叫嚟試吓啦!即叫即炸熱辣辣上枱,外皮香脆,咬落去肉嫩juicy🤩!同我地一般食開嘅乳鴿味道唔一樣,帶有甜味,唔需要沾其他調味,已經好入味💕。🧀鐵板芝土chicken $78大量嘅芝土係雞肉上面,芝土有少少香脆嘅口感,同雞肉好配夾。聽店員26號起會開始午市提供主要賣雞湯飯,主打自家製雞湯絕無味精及色素,到時再嚟試吓先~📍 留民料理 (屯門)屯門青山
🥚蟹籽溫泉蛋 $22
🥓九洲豚肉青提子串 $48
🐤雞肉軟骨棒 $48
🐥脆皮炸bb乳鴿 $68
🧀鐵板芝土chicken $78
大量嘅芝土係雞肉上面,芝土有少少香脆嘅口感,同雞肉好配夾。
📍 留民料理 (屯門)
屯門青山公路-青山灣段351號彩華花園地下1號舖