今日去屯門探朋友,朋友帶我去左華都商場「千銅和食屋」食Lunch,食飽飽再去行街街。餐牌有單點,亦有多款套餐可以選擇,而且套餐配有胡麻醬冷菠菜、麵豉湯、汽水,好多元化。蟹國天丼套餐配有胡麻醬冷菠菜、麵豉湯、汽水賣相吸引,珍珠米上鋪滿了蟹肉、蟹膏、蟹籽、芝士蟹籽,份量勁多,而且仲有炸原隻軟殼蟹。好足料,完全不手軟的飽滿份量,每一啖都食到鮮甜的蟹肉、蟹膏和蟹籽,蟹味十足。另外炸原隻軟殼蟹炸到脆卜卜,再沾上自家製的醬汁,味道一流,日式叉燒·冷蕎麥麵日式叉燒入味又軟腍。冷蕎麥麵用上綠茶製成,Q彈的麵條沾上淡淡wasabi 的香氣和自家製醬汁,散發出綠茶味的清香。芝士玉子燒蛋味香濃順滑,再加上拉絲芝士,芝味十足,綿密口感融合得恰到好處。

蟹國天丼
套餐配有胡麻醬冷菠菜、麵豉湯、汽水

日式叉燒·冷蕎麥麵

芝士玉子燒