2023-01-09 27 瀏覽
餐廳用QR code落單,將不同食物清楚地分為不同類別,讓人一目了然,例如:「餐廳推薦」、「招牌拼盤二人前」、「串揚串燒」、「佐酒下酒菜/Specials/前菜」、「秋冬限定」、主食、飲品及甜品。店員話我知餐廳做緊happy hour優惠:買任何飲品,第二支半價注意:優惠只限3點至7點(星期一至六)我同朋友即刻各自嗌咗Sapporo Premium(1支)同「完熟水蜜桃梳打」。和風蒜子蕃茄沙律切成薄片的蕃茄新鮮多汁,蘸了醬汁吃起來感覺清新。主食有冷熱烏冬和蕎麥麵。想食烏冬又想食蕎麥麵,天氣凍,想食熱嘢就嗌左「豚肉湯烏冬(熱)」同「櫻花蝦湯蕎麥麵(熱)」。豚肉湯烏冬(熱)豚肉有口感而有豬肉的鮮甜味。烏冬滑溜。櫻花蝦湯蕎麥麵(熱)櫻花蝦好脆最欣賞係烏冬同蕎麥麵都夠曬熱!讚!👍🏻見餐廳寫「北海道天使蝦(揚)」係「必食推介」之一就試它一試。「北海道天使蝦(揚)」炸成金黃色,炸粉不會過厚👍🏻,香脆可口又不覺熱氣。串燒種類繁多,有海鮮、雞、豚、牛、羊和野菜。嗌左「豚肉秋葵卷(揚)」同埋「豚肉車厘茄 - 燒」。豚肉秋葵卷(揚)最外層的炸粉炸得香脆,最內層是脆口秋葵。在炸粉和秋葵中間是薄薄而有口感的豚

注意:優惠只限3點至7點(星期一至六)

和風蒜子蕃茄沙律
切成薄片的蕃茄新鮮多汁,蘸了醬汁吃起來感覺清新。

豚肉湯烏冬(熱)
豚肉有口感而有豬肉的鮮甜味。烏冬滑溜。

櫻花蝦湯蕎麥麵(熱)
櫻花蝦好脆

最欣賞係烏冬同蕎麥麵都夠曬熱!讚!👍🏻

豚肉秋葵卷(揚)
最外層的炸粉炸得香脆,最內層是脆口秋葵。在炸粉和秋葵中間是薄薄而有口感的豚肉,層次豐富。

豚肉車厘茄 - 燒
一咬——車厘茄的汁從豚肉裏爆發出來的感覺好正。車厘茄正好中和了豚肉的油膩感👍🏻。

炸日本菜肉餃子(5pcs)(揚)
炸餃子外脆內餡料豐富。每次食日本菜必點!不會太飽肚又可以滿足饞嘴的我😋。

日式磯煮鮑魚伴蘿蔔(2pcs)
呢個要推薦比大家。蘿蔔夠甜夠曬淰又無渣,好入味。鮑魚有口感得黎易咬。

食完主食梗要黎個甜品先夠皮。
柚子雪葩(原個)有清新柚子香,甜味全來自柚子本身,唔覺得太甜,味道輕盈,食完完全唔會有罪惡感😁。

我下午5:30到餐廳,呢個時間人唔多,可以同朋友坐低慢慢飲下野食下野傾下計都唔錯。重有happy hour優惠。食完呢餐已經約左朋友下一次再黎幫襯啦!😆