講到香港出名嘅景點,山頂一定係其中之一啦😆,趁最近天氣唔錯,就去坐吓新嘅纜車🚠欣賞吓無敵嘅維港景色🏙️,向來出名嘅景點餐廳必定好貴🤑,今次我地嚟到Wildfire Pizzabar就相當唔錯啦,價錢合理之餘食物質素都唔差,更可以欣賞到窗外嘅維港景色🤩,係性價比都幾高嘅餐廳👍🏻-水牛城雞翼🐥 - HKD 98先叫個前菜雞翼🐥 過下口癮,雞翼新鮮炸起,咬落去好香脆又夠熱😋,又肉嫩,辣辣地好惹味🤤,醬汁有芝士醬🧀同辣醬🌶️,芝士醬唔會太濃味蓋過雞翼本身嘅味道,辣汁惹味清新,另外最欣賞就係餐廳好正宗地配上西芹做配菜,食完雞翼拎嚟解膩真係一流呀😆-燒烤風味PIZZA(8吋)🍕 - HKD 168嚟到西式餐廳緊係唔少得叫個PIZZA🍕食下,即叫即做,餅底薄食落好香脆同熱辣辣😋,連同芝士一齊食滋味可口,不過配料較少,主要都係三色椒🫑、洋蔥🧅及香腸,稍為可惜🙈-美國安格斯西冷🥩 - HKD 258最後嚟返個扒🥩做個收尾,相當厚身🤤,食落唔韌之餘更有少少炭味,相當香口🤩,另外牛扒上嘅網紋燒得幾好睇,心思唔錯😆,伴碟方面有粗身薯條🍟及豆角🫛 ,薯條粗身食落每啖都好有滿足感👍🏻,最後再食豆角,清新得嚟又解油膩,
水牛城雞翼🐥 - HKD 98
水牛城雞翼

燒烤風味PIZZA(8吋)🍕 - HKD 168
燒烤風味pizza

美國安格斯西冷🥩 - HKD 258
最後嚟返個扒🥩做個收尾,相當厚身🤤,食落唔韌之餘更有少少炭味,相當香口🤩,另外牛扒上嘅網紋燒得幾好睇,心思唔錯😆,伴碟方面有粗身薯條🍟及豆角🫛 ,薯條粗身食落每啖都好有滿足感👍🏻,最後再食豆角,清新得嚟又解油膩,正😙
美國安格斯西冷

係山頂眾多貴價餐廳嚟講,Wildfire Pizzabar嘅性價比相當唔錯👍🏻,最重點緊係窗邊可以一覽無遺地欣賞香港出色嘅夜景🌃,而且餐廳嘅氣氛幾好,俾到我地一種放鬆嘅感覺😊,而且值得一提嘅係員工服務態度幾友善,好勤力咁幫大家添暖水,如果我地下次再去山頂遊覽,都會考慮再食返依間餐廳😙
2024-02-18
$288.2 (晚餐)
水牛城雞翼
燒烤風味pizza