2023-09-26 389 瀏覽
諗起啲人平時食牛腩麵會專登山長水遠去搵一間來自崩沙腩,而家呢類型嘅舖頭已經係買少見少,搞到我都有心思思想試吓,既然今日經過呢間,就入去一試。晚飯時間唔算多人,呢間舖頭啲粉麵價係中上價位,價錢大概都係四十幾蚊。我就叫咗一碗崩沙腩拼雲吞上,雙拼加$8,所以呢碗價錢係$56。呢間舖頭嘅辣椒油係某公司獨立包裝,感覺有啲奇怪,因為粉面舖多數會有自家製嘅辣椒油,反而更好味。講返碗麵先,崩沙腩嘅份量比我想像中都唔算少,入口非常爽林,完全唔覺得肥,非常好味,雙拼雲吞只有兩粒略嫌少貴,但啲餡有蝦同肉味道都到位,不過相較之下牛腩就比較出色。另外,河粉嘅份量比較少,而且有少少碎,比較難夾,男士黎講應該唔夠飽、下次會試麵。總括來說,崩沙腩係值得推介,可以一試。開。

總括來說,崩沙腩係值得推介,可以一試。開。

• 崩沙腩