2022-08-18
話說媽媽朋友俾左幾百蚊時代廣場現金卷佢所以就打算搵間餐廳試下,打電話問左可以同coupon 亦都唔會好似同場其他餐廳甘限時所以就決定試一試.食物方面: 食物整體都好好而且味道配搭有用心 ,份量就中規中矩以價錢同地段算係合理蒜泥白肉 包著片青瓜令依個菜有新的演繹意想不到的清新.冰花蟶子 - 鮮甜彈牙個汁帶出的味道剛剛好酸菜魚- 無咩特別不過好大份木耳炒萵苣 - 非常清新沒有多餘的調味,口感爽脆雞絲冷麵 - 賣相同味道都好ok,茶薰鴨 - 兩食....打開好香茶味推薦第1件食原味{充滿茶香有少少鴨騷味} , 第2件配自家製果醬甜品做得甘好,不同口味都好出色口味突出亦唔會過甜環境方面 :高級中餐路線,燈光有點陰。 座位都舒服枱與枱之間都有一定的距離。服務方面:睇得出盡左力但重有好大的進步空間,Welcome Drink ,鴨有兩食 如果我地唔問都唔識介紹放低就算....最後我地埋好單枱面 所有野餐具墊紙都收哂就搓手戴返口罩打算起身走. 突然有位女仕就放低碟泡芙話係送....我地見有4隻色就問個哥仔係咩味佢都好有禮貌甘介紹返 其實可以埋單時提下一陣有甜品又可以講下用手食就
蒜泥白肉 包著片青瓜令依個菜有新的演繹意想不到的清新.
冰花蟶子 - 鮮甜彈牙個汁帶出的味道剛剛好
酸菜魚- 無咩特別不過好大份
木耳炒萵苣 - 非常清新沒有多餘的調味,口感爽脆
雞絲冷麵 - 賣相同味道都好ok,
茶薰鴨 - 兩食....打開好香茶味推薦第1件食原味{充滿茶香有少少鴨騷味} , 第2件配自家製果醬[蘋果同酸梅味道好配合更可以減去那鴨騷味} 最後另一食係用鴨用以濃醬煮後包在澄麵皮中{雖然澄麵皮有點厚但可以中和濃醬之味,鴨肉亦唔騷}
泡芙: 一口一個泡芙皮不太軟亦不太硬,意想不到中菜館的西式甜品做得甘好,不同口味都好出色口味突出亦唔會過甜
其實可以埋單時提下一陣有甜品又可以講下用手食就可以同介紹下唔同顏色係咩味道,係我要求高??定係依家香港係甘??我重同屋企人講依家食酒店餐廳都無服務可言,出街食飯真係唔可以要求甘多
總結: 應該盡左力但服務仍未到位,食物味道OK不過應該會試其他餐廳唔會再光顧.