2013-10-26 1219 瀏覽
早幾日約咗朋友計埋自己5個人食飯聚舊,大家不約而同想食川菜,相討後決定試新館,喺OR揀咗呢間。呢間舖係尖咀新商厦2樓,都算唔難揾,坐低waiter話佢哋用平板點菜,聽落有d唔慣, 大家睇住平板,點好菜,waiter就同我哋confirm一次先落單,感覺都ok。我哋今次叫咗小食,主菜同炒飯。每人都唔駛200真係唔算貴,話哂有食瀨尿蝦,有雞有羊又有蟹經老闆介紹,我哋點咗個新推出嘅羊湯,講真我自己好怕羊腥味,但阿老闆話試過包你哋encore。個湯奶白色飲落好滑好甜,個羊肉又真係一d都唔so好正好味,卒之係詐阿老闆型話d湯唔夠分,老闆都識做添番碗湯俾我哋^^當晚最失策係我哋冇影個香辣蟹,因為太興奮完全唔記得就落手食咗。。。 下次嚟會encore羊湯同瀨尿蝦,同埋會試下d水煮嘢,因為聞到人哋嘅order真係好鬼香~~

2013-10-23
  • 簡陽羊肉湯