2022-11-11 581 瀏覽
第一次嚟食,門面光亮整潔, 門外有餐牌擺放睇落都幾吸引, 一入去職員上前招待服務態度良好, 一行三人安排坐卡位, 點餐係用QR code落單, 我哋分別點了:1) 三餸酸辣麵餐(韭菜、豬腩肉、牛舌)2) 自選干鍋 (雞肶菇、土豆 、大豆芽)+肥腸3) 水煮牛4) 涼伴皮旦 + 3杯烏梅汁食物評價:三餸麵微辣湯底幾好, 豬腩肉好薄, 牛舌大小不一但煮得好冧, 韭菜一般份量, 薯粉好煙韌👍, 整體份量一般。自選干鍋(配白飯)比較野味份量都幾好, 追加的肥腸就比較冧欠咬口, 水煮牛肉(配白飯):肉質幾嫩但份量比較少 , 湯底微辣但不是平時見的紅油滿滿的, 而係比較清湯少油。涼伴皮旦味道可以, 但份量超少(估大概一隻), 要$18元唔係好抵。凍烏梅汁味道幾好👍職員服務態度幾好, 餐具柜桶都整齊乾淨, 但食飯期間有烏蠅滋擾飛來飛去, 相信係商場外來。

1) 三餸酸辣麵餐(韭菜、豬腩肉、牛舌)
2) 自選干鍋 (雞肶菇、土豆 、大豆芽)+肥腸
3) 水煮牛