2018-11-25 1467 瀏覽
偶然發現呢間喺工厦內嘅西餐廳,距離地鐵站只係幾分鐘嘅路程,而且見到openrice食評唔錯,去開柴灣,所以試吓。店內座位不多,大概有三十個座位。食客須以半自助形式,自己去收銀處先點餐、付款,然後就會有服務員將餐送上。食物方面,有漢堡、飯類、意粉、沙律、甜品供選擇,可照顧不同口味。我地一行三人,叫咗漢堡、羊肋條飯、燒春雞、心太軟。羊肋條煮得夠冧,大概有4~5條,味道清而有羊味,下面配有蔬菜,仲有隻太陽蛋,很好下飯,好評。漢堡份量足,肉質及調味一般。反而松露薯條更香脆好味。燒春雞雖然寫明係半隻,但size真的非常細小,幸好薯條夠份量及好味搭夠。心太軟雖然要等二十分鐘製作,但非常有水準,好好味。柴灣區內餐廳種類不多,如可稍微提高食品及服務質數,必可獨當一面。BTW,我對此店表示支持💪

我地一行三人,叫咗漢堡、羊肋條飯、燒春雞、心太軟。

漢堡份量足,肉質及調味一般。反而松露薯條更香脆好味。

心太軟雖然要等二十分鐘製作,但非常有水準,好好味