2017-05-27 211 瀏覽
女人為咗買嘢可以去到幾盡?今日,A姐選定戰場觀塘,由apm,一直掃落去駱駝漆大廈同怡生工業大廈,左4袋,右5袋 (係我兩隻手) 。最後去到港貿中心,配埋副太陽眼鏡,終於肯收手!又攰又肚餓,附近有咩食?見到二樓有間西餐廳叫Aster Cafe,唔理三七廿一,就呢間啦!入到去發現餐廳主打健康餐,強調無加味精,正喎!有時食得濃味嘢多,都想轉轉口味嘅。周打魚忌廉湯配蒜蓉包:味道唔算好濃,不過好足料,有魚、甘筍、煙肉,薯仔同洋蔥,加埋熱辣辣嘅蒜蓉包,真係Perfect match。不過如果嗰忌廉湯厚身啲會更好味。紐西蘭肉眼扒配燒汁:肉眼扒5成熟,煎得啱啱好。肉眼扒厚身,牛味香濃,以$188嚟講,真係唔錯。話明係健康餐,跟餐有紅米飯同伴碟蔬菜,有西蘭花、椰菜、紅蘿白同車厘茄等。香煎雞胸扒磨菇配香草汁:雞胸肉脂肪少,含豐富蛋白質,不嬲都係健康之選,不過好多人,包括A姐,唔鍾意咁嚡身。驚喜嘅係呢度嘅雞胸煎得好香口,完全唔覺得嚡口,好想偷師點整。今次伴碟嘅係香草汁炒雜菜配嘅磨菇,好細心。芒果沙冰:跟餐可以半價飲特飲,店員話呢杯芒果沙冰絕對無落糖,用真材實料嘅芒果打成,所以味道無坊間咁甜,不過都係一樣咁R

紐西蘭肉眼扒配燒汁

香煎雞胸扒磨菇配香草汁

芒果沙冰:跟餐可以半價飲特飲,店員話呢杯芒果沙冰絕對無落糖,用真材實料嘅芒果打成,所以味道無坊間咁甜,不過都係一樣咁Refreshing。
芒果沙冰

士多啤梨奶昔:質感幼滑,好香士多啤梨味,加埋少少乳酪香味,正!
士多啤梨奶昔
2017-05-02