2022-04-12
觀塘工廈cafe Boon 老實講唔算成日過觀塘,但呢區工廈勁多樓上cafe,如果唔係朋友介紹,根本係完全唔識/唔會搵到嗰啲位~ 點幾去到都已有半場滿,weekend cafe真係一位難求~Weekend lunch set 📍炙燒豚肉芝士溫泉蛋酸種麵包 $98豚肉炙燒過加埋甜甜醬汁同芝士,仲有流心溫泉蛋配酸種麵包一齊食好夾~📍熟成封門柳配薯蓉 $158 呢度嘅封門柳經過熟成,所以肉嘅纖維會較軟化,肉汁同肉味更能鎖住喺肉入面,配菜嘅薯蓉都好香滑,加埋昆布牛油汁就再惹味啲,如果份量可以再多啲就好🥺🥺🥺法式多士 $78 ( +$20加雲呢拿雪糕)呢個法式多士我覺得好好味!而且賣相好靚~~表面層焦糖微脆,多士好有蛋香味個texture好似燉蛋咁,加埋雪糕,我好可以!😍😍📍朱古力奶泡 (+$28) 其實係睇中咗上面粒烤過嘅綿花糖~😂朱古力上面厚厚奶泡mix埋朱古力甜度剛好,口感亦唔會好稠,啱晒唔太好甜既我📍雜莓乳酪沙冰 (+$38)果味十足夠哂透心涼夏天飲啱哂~
Weekend lunch set
📍炙燒豚肉芝士溫泉蛋酸種麵包 $98
📍熟成封門柳配薯蓉 $158
🥺法式多士 $78 ( +$20加雲呢拿雪糕)
📍朱古力奶泡 (+$28)
📍雜莓乳酪沙冰 (+$38)
果味十足夠哂透心涼夏天飲啱哂~