2024-08-11
📍觀塘同朋友晏晝喺度食lunch,見到有間台灣嘢好多人,一於今日食呢間。我哋嗌咗好多嘢食,share都係勁低!而家follow IG做埋九折添!101芒果滷肉飯見佢話睇落小奇怪,食落好和諧。就比呢句吸引。結果,第一次食呢個配搭,但真係出奇地兩樣好夾。一啲都唔奇怪,鹹甜適中。份量好大碗,兩個人share食都夠食。明明不是章魚燒睇個名好過癮,見到仲有明太子醬,點可以唔試。原來係花枝丸!口感煙靭,而且飯章魚燒可以打卡,配埋明太子醬超出色。單份牛肉單份手撕雞豆腐串呢度可以另外加配餸菜,咁樣就揀咗呢兩款,一次過可以食晒雞牛豬三隻肉。牛肉甜甜地,好似食緊吉野家牛肉咁。另外我見到佢豆腐串係牛肉汁,就將牛肉加咗落去,都係好好食,自家製作一個小食咁。手撕雞,配埋青瓜絲,雞肉份量都好多,呢個價錢勁抵食。拉絲蛋餅超鍾意食呢個蛋餅!好多蛋餅個皮都係腍嘅,呢個就係外脆內嫩,配埋勁多芝士,火腿,雞蛋。而且價錢超抵食,拉絲芝士好滿足。芝士紅茶手作芋泥鮮奶揀咗兩杯嘢飲,跟餐會平啲。芝士紅茶揀咗半糖,甜度啱啱好,對比起出邊一啲都唔輸蝕。手作芋泥鮮奶份量好夠,芋泥口感綿密,仲有芋頭粒添!
101芒果滷肉飯
明明不是章魚燒