2022-04-27
工廠區正中酸菜魚之前試過呢間晚市,覺得味道還不錯,咁啱見到佢新開既餐廳就係公司附近,一於來試下佢午市係點先!其實呢間餐廳都算容易搵,正正係KIC對面,好多OL lunch time都過來食,每日lunch都座無虛席,人山人海,要排隊等位先可以入,齋睇條人龍就知道冇黎錯地方!酸菜魚🐟酸菜好爽脆,好正宗,魚肉好大片,而且好新鮮,一啲腥味都冇!湯底好有鮮味!米線係偏幼身,軟硬適中,果然酸菜魚配米線係絕配!水煮魚🌶️麻辣水煮魚一直都係我至愛,魚肉依然好大片,又好鮮嫩,湯底好多辣椒,食到個嘴超級麻,好過癮!呢個我地就配薯粉,薯粉係粗身既,煙韌有咬口,而且吸收左麻辣湯汁之後好惹味!呢間餐廳係九龍灣工廈區,所以地方好大好闊落,就係kic對面,有一個魚川居既招牌,上去就可以了!係附近返工嘅上班族,一定要去試吓啦!
酸菜魚🐟
水煮魚🌶️
係附近返工嘅上班族,一定要去試吓啦!