2024-01-25 79 瀏覽
喵天尼 Meowtini Cat cafe & Bar旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓好鍾意去貓cafe, 因為除左食好西之外,可以同活潑嘅貓貓玩,就算放工後精神好疲累,都突然會注入番活力🤣今次我食dinner set 如下: 雜菜沙律配柚子汁$138蛋黃汁卡邦尼意大利粉金政小山園焙茶 跟餐有雪糕甜品香煎挪威二文惠扒 7安士 $228摩卡咖啡磨菇汗湯雞軟骨$58set dinner 好精緻,意粉調汁好滑,未入口已有濃烈的芝士🧀️味,麵質彈牙爽口,份量剛剛好,食🍽️光光沒有油膩感😏至於沙律因為菜沾滿柚子汁,酸酸甜甜小清新,吃光想再吃多一點🤓因為好開胃醒神! 最值得關注的是香濃焙茶latte, 拉花好細緻, 味道都好有誠意,因為得實在太喜歡茶!不會過甜喧賓奪主! 這樣set dinner 性價比很高! 另一款set dinner 是煎三文魚腩, 沒有骨,食得好安心之餘, 魚皮煎得好香,煎完肉不會一刺就散開,又唔會好油, 感覺健康好多!平日我不吃魚皮都吃得光光!😌😌 👍👍磨菇湯正常水準, 小食雞軟骨好香! 會食不停不下來!令得聯想到小時候經常食的零食,因為香料味似童星點心麵🤣 搶住食!雪糕甜品是可可
喵天尼 Meowtini Cat cafe & Bar
香煎挪威二文惠扒 7安士 $228
摩卡咖啡
磨菇汗湯
雞軟骨$58
雪糕甜品是可可味, 配上脆片! 除了食,不要忘記餐廳🍴重點是可愛的貓貓🐈‍⬛ 會好主動逗你玩, 貓又好乖巧, 有一隻還會發出好像嬰兒叫聲🤣 店員把貓仔養到肥肥白白, 客人還可以餵貓, 一開包裝就會把你圍住變成萬人迷😆🌼 貓品種好多,毛毛好靚🥹🥹令我好想養貓🐱
#荃灣好西#荃灣貓cafe#香港打卡#香港貓cafe