🚩髀魔 & Tea魔之前已經有睇過YouTuber介紹間舖頭,聽聞佢哋嘅雞髀超級出色🤤趁今晚上完堂又夜夜地唔知食乜好,就一於試吓佢啦🥹唔係講笑食完真係要懺悔,希望唔好肥得咁快😣舖頭雖然主打外賣,但出面都有兩張枱仔俾大家坐低食〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈黃金髀 鹹蛋黃醬 $40好可惜落堂太晏已經賣晒魔髀,唯有下次先試吓佢個巨髀😮‍💨一開始以為普通髀會唔夠食,點知其實食完一個普通髀一定夠晒飽,食魔髀嘅話應該會飽到反肚😵‍💫雞肉本身已經醃咗有味,加埋大量嘅鹹蛋黃醬,仲有鹹蛋黃粒,甘香又惹味🌈火焰髀 麻辣 $35我就食呢個麻辣味嘅雞髀~一開始睇上去以為唔係好辣,但其實都有辣度嫁!佢唔係單調嘅辣味,反而食得出有少少香料嘅感覺🤤夠味得來又唔會死咸🌈經典魷魚鬚 自家製椒鹽$41大排檔必叫嘅魷魚鬚,表面夠乾身內裏keep住彈牙!佢哋嘅自家製椒鹽惹味得來帶少少甜,感覺上唔會話太熱氣🌈黃金涼瓜 鹹蛋黃醬 $39唔知有冇人同我一樣好鍾意食苦瓜,鍾意食苦瓜嘅你一定要叫依個!雖然苦瓜炸過但都keep到佢爽脆嘅口感,入口有苦瓜嘅甘香味,加埋鹹蛋黃少少起沙,超好食🌈火焰金粒豆腐 $33呢個係酒樓必叫,豆腐超級嫩
🚩髀魔 & Tea魔
🌈黃金髀 鹹蛋黃醬 $40

🌈火焰髀 麻辣 $35

🌈經典魷魚鬚 自家製椒鹽$41

🌈黃金涼瓜 鹹蛋黃醬 $39

🌈火焰金粒豆腐 $33
呢個係酒樓必叫,豆腐超級嫩滑~
炸皮唔厚,足夠包裹住豆腐~一啖接一啖停唔到

🌈炸花枝丸 $34
唔知點解好似食返以前小食店嘅味道~花枝丸夠彈牙唔係得麵粉,落埋麻辣粉超級惹味🥹

🌈 芒芒黃金沙冰 $35
如果係髀魔買咗任何食品,飲品都會減$10~
飲到啖啖芒果肉,配搭埋芝士奶蓋,真係宵夜增肥必備

🌈鮮鳳飄飄雪沙 $30
我梗係揀我最鍾意嘅菠蘿,清清爽爽又唔會太甜!不過整體味道可能偏淡咗少少

2022-10-27
$100 (宵夜)