2011-03-20
一直都有幫襯開, 覺得潮州打冷好食又抵食o既已經買少見少. 沒想過去新鋪有咁o既經歷.唔知幾時大利行對面間鋪拆左, 當日去食o既時候, 見街尾開左新鋪, 就試下新鋪啦.當日叫左3樣餸: 鵝片, 蠔仔粥, 上湯豆苗.鵝片同埋蠔仔粥計, 鵝片雖然明顯比以前細碟左, 但係兩味餸都總算接受到.個豆苗上, 已經覺得唔對路. 一個圓形盤上, 豆苗只佔1/3個盤, 並非一般食肆o既大半滿至全滿, 有一個堆o既形狀. 少得可憐. 心諗可能真係通脹太勁, 將貨就價. 點知埋單果時先火起! 呢碟少得可憐o既豆苗, 竟然仲貴過碟鵝片, 索價$85 大元. 痴線!! 你收我$85我唔係食唔起, 你收得人$85, 仲要上唔滿個碟, 好過份囉! 明明菜單其他清炒時蔬只係$40, 問佢點解咁貴, 佢話豆苗係貴d o架喎. 叫其他菜就$40. 你d 豆苗真係值錢囉!!以後都唔會幫襯!! 奉勸大家去呢度食野樣樣問清楚幾錢先好叫! 離哂譜!因為冇諗過咁過份, 所以冇諗過影相!! 否則可以比大家更客觀去睇到佢幾過份!
當日叫左3樣餸: 鵝片, 蠔仔粥, 上湯豆苗.