2024-10-21 797 瀏覽
話說今日同朋友慶祝生日,諗住喺呢間餐廳度食嘢,喺晏晝嘅時候我就已經打電話叫定甜品 想去甜品個碟度寫Happy birthday。 打去嘅時候個侍應啲態度都已經唔係咁好,不過唔緊要,可能只係咁啱嗰個同事態度唔好,食完飯我開始叫佢上甜品正常應該都會執枱 ,佢哋淨係俾咗兩個甜品碟張枱完全冇執到之後就想甜品 ,有兩碟食物係食完,有兩碟係食唔晒諗住拎走,所以叫侍應拎兩個外賣盒俾我, 之後個侍應就係咁擺低咗兩個外賣盒好似冇諗住幫我執枱咁, 同酒樓食飯冇分別 ,最嬲嘅係個甜品冇寫到Happy birthday之餘都冇蠟燭, 好彩我當時自備咗蠟燭,喺張枱咁亂嘅情況底下另一位侍應就即刻隊咗張單,我覺得成個感覺都好差, 喺OpenRice訂位,所以正常應該會有八折優惠,嗰時我冇為意就俾正價嘅價錢,夜晚諗返起就覺得好唔抵 ,都好後悔去咗呢間度食飯。